Правителството на Гърция ускорява законопроекта за еднополовите бракове

Правителството на Гърция ускорява законопроекта за еднополовите бракове

pixabay

A A+ A++ A

Правителството на Гърция планира да ускори внасянето в парламента на законопроекта, който би легализирал еднополовите бракове, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Премиерът на южната ни Кириакос Мицотакис подчерта, че законопроектът ще разшири пълните родителски права върху гей двойки, но няма да позволи медицински асистирана репродукция чрез сурогатна майка.

Според правителствени източници първоначалният план е бил законопроектът да бъде представен в края на февруари, но се смята, че датата е изместена напред – въпреки че все още не е ясно кога точно.

Управляващата "Нова демокрация“ се фокусира върху ограничаване на недоволството в собствените си редици и убеждаване на възможно най-много депутати да гласуват в подкрепа на законопроекта.

Около 60 народни представители от партията на Мицотакис в момента са склонни да гласуват "против“ или да се въздържат от вот. Най-видната фигура сред недоволните, бившият премиер Андонис Самарас, осъди варианта депутатите да се въздържат от гласуване. Вътрешният министър Макис Воридис на свой ред обяви, че е готов да подаде оставката си.

#Гърция #гей брак #гейове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници