Френските националисти заплашват България и Румъния с мораториум за Шенген

Френските националисти заплашват България и Румъния с мораториум за Шенген
„Като ни лишава чрез Шенген от контрола на границите ни, ЕС ни лишава от способността да обезпечим своята сигурност“, заявява Льо Пен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на френската националистическа партия "Национален фронт", Марин льо Пен, се закани да поиска мораториум върху присъединяването към Шенген на България и Румъния, откъдето са повечето роми във Франция, предава „Фокус“.

„Ще поискам мораториум за Шенген и ще затворя границите“, казва Льо Пен в интервю за френски вестник.

„Ще искам също така от политиците, които са гласували за влизането на Румъния и България в ЕС, да спрат да ни баламосват. Защото от 2014 година тези две страни ще бъдат пълноправни членове, а ромите ще могат да се установят свободно където си поискат във Франция“, коментира френската националистка.

„Като ни лишава чрез Шенген от контрола на границите ни, ЕС ни лишава от способността да обезпечим своята сигурност. А от 1 януари 2014 нещата ще станат още по-зле. С пълното отваряне на границите за България и Румъния ромите всъщност ще си бъдат у дома дори във Франция. Няма да можем да ги репатрираме. Тогава изсмукването на социалната система ще върви с пълна пара и ще има невиждани последствия“, посочва Льо Пен.

Относно изказванията на водачката на френските националисти вътрешният министър на Франция посочи, че никакво решение за разширяването на Шенген не е взето досега, и подчерта, че Льо Пен не е компетентна да говори по тези въпроси.

#мораториум #граници #Шенген #роми #Румъния #България #Франция #Марин Льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино