Между викове „Оставка“ и аплодисменти Орешарски представи „100 мерки за 100 дни“

Между викове „Оставка“ и аплодисменти Орешарски представи „100 мерки за 100 дни“
Орешарски е доволен, че страната постепенно се освобождава от страха. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Аплодисменти от лявата част на залата, викове „Оставка“ - от дясната. В такава обстановка протече 15-минутният отчет на премиера Пламен Орешарски за свършеното от него и министрите му досега, съобщи бТВ.

От документа, озаглавен „100 мерки за 100 дни“, става ясно, че кабинетът е провел 15 заседания, а от над 1300 предприятия със забавени заплати през лятото броят им е бил намален до 877.

Министър-председателят посочи като основно постижение на кабинета си „постепенното освобождаване на страната от страха“.

„От години насам във всички други европейски страни бяхме свидетели на масови протести срещу фискалното затягане, при това в страни далеч по-богати от нас“, каза Орешарски и се похвали, че „това е най-академичното правителство за последните 20 години – сред министрите има шестима доценти и четирима професори; най-непартийното правителство – само 4 министри са членове на политически партии; с най-много жени – 7 от 18 министри“.

Управляващите отчитат, че са взели мерки за стабилизирането на ВМЗ-Сопот, както и че са отнели две концесии. Събрани били 22 млн. лева от просрочени концесионни такси, 40 млн. лева били разпределени за социални разходи, планирано било създаването на множество нови предприятия в сферата на новите технологии.

#Пламен Орешарски #Кабинет #правителство #ВМЗ-Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници