Nokia все още работи по телефон с Android

Nokia все още работи по телефон с Android
A A+ A++ A

Преди дни New York Times и The Verge публикуваха информация, че преди да реши да продаде телефонния си бизнес на Microsoft, Nokia се е занимавала с разработването на евтин смартфон с Android с кодовото име Mountain View, който да послужи като резервен план след изтичане на споразумението с Microsoft и в случай че нещата с Windows Phone не потръгнат.

От китайския сайт CTechnology идват допълнителни детайли по темата и от тях става ясно, че устройството е базирано на чипсета Qualcomm Snapdragon 200 8225Q и се разработва в китайския изследователски център на компанията. Оказва се, че се намира в напреднал етап на прототип и преди анонса на сделката с Microsoft от Foxconn вече са произвели и доставили на компанията над 10 000 броя от него.

По-интересно е друго - според информацията разработката на Mountain View все още продължава. Foxconn не е спряла производството на устройството, а екипът на Nokia продължава да работи по проекта. Оказва се, че той няма да бъде прекратен, докато акционерите на Nokia не решат каква ще е съдбата на сделката с Microsoft през ноември.

http://www.ctechcn.com/nokia-android-8225q/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино