Откриват sms номер 1466 за помощ за бежанци

Откриват sms номер 1466 за помощ за бежанци
Председателят на БЧК Христо Григоров обяви, че започва дарителска компания за подпомагане на бежанците у нас. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Открихме sms номер 1466 за всички мобилни оператори, открихме банкова сметка, имаме онлайн кампания на нашия сайт. Дълбоко съм убеден, че българският народ, както винаги го е правил, ще отвори отново сърцето си и ще помогне на бежанците у нас“, това каза за агенция „Фокус“ Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст (БЧК).

По думите му трагедията на бежанците е много голяма, особено когато се отиде на място и се види една майка с 3-4 деца, които са болни, плачещи, нямат памперси, нямат и храна. Григоров обясни, че по молба на министър-председателя Пламен Орешарски БЧК ще отнесе въпроса с бежанците в България до Международната федерация на БЧК в Женева, защото там има фондове за аварийни ситуации.

„Ще помолим някои от тези фондове да се отворят, за да се помогне. Ако снощи границата са минали 70 души, то няма как да знаем утре дали няма да минат 700. Затова този финансов ресурс е много необходим, за да имаме възможност да отреагираме в движение.

Бихме желали с част от тези пари, които ще успеем да съберем по време на благотворителната кампания, да разкрием хранителни пунктове в щабовете, където има бежанци, за да може те да получават храна“, каза още Григоров.

#Христо Григоров #бежанци #пунктове #храна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници