ГЕРБ не представляват интересите на обществото, твърди Местан

ГЕРБ не представляват интересите на обществото, твърди Местан
Според Местан ГЕРБ са позакъснели с вота на недоверие. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Нормално е опозицията да прибягва до този инструмент на демокрацията.“

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента в сряда, в коментар на вота на недоверие, които ГЕРБ ще внасят.

Местан иронизира ГЕРБ, като заяви, че малко са закъснели с вота. Според него партия ГЕРБ отдавна е загубила ролята си на говорител на „големия български парламент“. Те не представляват интересите на обществото и вотът категорично ще бъде отхвърлен от ръководството на ДПС. Защото партията на Борисов не може да бъде политически и морален коректив на управлението, добави още Местан, цитиран от БГНЕС.

Назначението на Джейхан Ибрямов като зам.-министър на инвестиционното проектиране е политическо и е по предложение на централното ръководство на ДПС. Местан обясни, че Ибрямов е бил председател на младежкото ДПС, както и изпълнителен директор на фондация „Толерантност“, в която по различно време са членували между 70 и 100 общини. Ресорът му ще бъде връзката на министерството с местните власти, за което той има опит, няма нищо притеснително в това назначение, каза Местан.

Той отбеляза, че в последно време се разгръща кампания срещу политическото, и то се противопоставя на разумното, което значи, че политическото не е разумно. Още при съставянето на кабинета бе съобщено, че това ще бъде експертно-политическо правителство. Това включва и политическите назначения, но с приоритет на експертното начало, коментира Местан.

Той предупреди, че не бива да се свежда политическото до етническото. В България няма турски общини, те са български, подчерта той. Той предупреди също да не се участва в опасен процес на делегитимиране на политическото начало.

#Лютви Местан #ГЕРБ #ДПС #България #Джейхан Ибрямов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници