Радан Кънев: Абсурдно е да се иска вот на недоверие за цялостна политика

Радан Кънев: Абсурдно е да се иска вот на недоверие за цялостна политика
Според Кънев, с този ход правителството ще бъде бетонирано за 6 месеца срещу евентуална промяна в позицията на партньорите на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Идеята да бъде поискан вот на недоверие по цялостната политика на кабинета е абсурдна, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев пред "Дневник".

Коментарът е по повод съобщението, което направи в телевизионно интервю зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, че партията да внесе вота в четвъртък. По-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в Туитър и Фейсбук, че ще поиска вот на недоверие на правителството заради цялостната му политика.

"Намерението на ГЕРБ да поиска парламентът да гласува недоверие на кабинета "Орешарски" не за работата му в една сфера, а за цялостната политика до момента, е абсурдна", заяви Кънев.

Според него, с този ход правителството ще бъде бетонирано за 6 месеца срещу евентуална промяна в позицията на партньорите на БСП.

"Това не е невъзможно, тъй като става дума за тристранна коалиция, в която нищо не е сигурно", каза председателят на ДСБ и изрази надежда, че в крайна сметка предложението няма да бъде внесено в този вид.

Лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов посочи, че вотът на недоверие е очакван и нормален, защото сегашното правителство не управлява легитимно. Той обаче изрази недоумение защо ГЕРБ мотивира предложението с цялостната дейност на кабинета до момента.

#Радан Кънев #Кънев #Бойко Борисов #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Христо Панчугов #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници