Скандал с уредени мачове разтресе световния снукър

Скандал с уредени мачове разтресе световния снукър
A A+ A++ A

Скандал с уредени мачове тресе света на снукъра, предаде Би Би Си. Световната асоциация за професионален билярд и снукър призна Стивън Лий за виновен в участие в уредени мачове. Наказанието на 38-годишния Лий за уреждане на 7 мача през 2008 и 2009 г. ще бъде обявено на 24 септември.

Разследването е открило, че за този период над 40 000 британски лири са били преведени по сметката на съпругата на Лий.

Днес световният шампион Рони О'Съливан наля масло в огъня, като заяви, че Лий не е единственият известен играч, участвал в уредени мачове."Чувал съм, че има много други, които са участвали в нагласени мачове. Подозирам, че Стивън Лий просто е паднал в капана", написа О'Съливан в Twitter.

Президентът на световната асоциация Бари Хърн заяви за Би Би Си, че тече мащабно разследване за уредени мачове.

"Няма смисъл от притеснения, ако нямаш какво да криеш. Но много хора имат доста за криене", написа 37-годишният О'Съливан в следващ туит. "Сигурно ще ме глобят, че говоря за това. Те не обичат да се прави така. Обичат да държат тези неща сметени под килима."

Стивън Лий отрича обвиненията, но бе признат за виновен от трибунал в Бристол, че се е съгласил да загуби първия фрейм от мачовете си срещу Стивън Хендри и Марк Кинг на шампионата на Великобритания през 2008 г., както и да загуби с предварително уговорен резултат срещите си с Нийл Робъртсън на турнира в Малта през 2008 г. и с Марк Селби на China Open през 2009 г. Също така Лий преднамерено е загубил мачовете си с Кен Дохърти и Марко Фу в Малта през 2008 г.

По подобен начин Лий се е съгласил да продаде мача си от първия кръг на Световното първенство през 2009 г. срещу Райън Дей, в който бе победен с 10-4 фрейма.

Бари Хърн съобщи още, че разследващите проследяват и други мачове и са в постоянен контакт с букмейкърите, за да открият необичайни модели на залагания."Разглеждаме под лупа всеки подозрителен мач. Посланието е ясно - ако мамиш, ще бъдеш разкрит и наказан."

Световната асосиация ще разгледа и съобщенията на О'Съливан в Twitter, преди да реши дали да предприема нещо срещу него.

#снукър #скандал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници