Викове „Оставка“ срещу Орешарски на водосвета за София

Викове „Оставка“ срещу Орешарски на водосвета за София
Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски участваха в тържествата по повод Деня на София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Група протестиращи посрещнаха и изпратиха с викове „Оставка“ премиера Пламен Орешарски, който присъстваше на водосвета и издигането на знамето на столицата по случай Деня на София.

Протестиращите се бяха подготвили, въпреки че от пресцентъра на Министерския съвет обявиха присъствието му на събитието в последния момент, съобщи OFFNews.

По време на церемонията нямаше опастност от конфликтни ситуации, защото официалните гости бяха отделени в голям периметър с ленти.

Това бе първото официално събитие, на което заедно се събраха президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и председателят на Народното събрание Михаил Миков.

След като мина и поздрави гвардейците и военните части, Плевнелиев застана между Миков и Орешарски. По време на водосвета дори размени няколко думи с премиера.

Когато официалната част приключи, група протестиращи зад загражденията започна да вика „Оставка“ и това накара Пламен Орешарски бързо да се оттегли към колата си.

Михаил Миков също побърза да си тръгне, а кметът на София Йорданка Фандъкова и президентът останаха да се поздравят и да поговорят с посланиците.

#Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски #Михаил Миков #Йорданка Фандъкова #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници