„Форбс“: Бил Гейтс е най-богатият американец за 20-и пореден път

„Форбс“: Бил Гейтс е най-богатият американец за 20-и пореден път
За двайсети пореден най-богатият американец е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Тримата лидери сред най-богатите бизнесмени в САЩ през 2013 г. останаха неизменни в сравнение с миналата година: списъкът за двайсети пореден път се оглавява от основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, на второ място е известният инвеститор и собственик на „Бъркшър Хатауей“ Уорън Бъфет, трети е съучредителят и генерален директор на „Оракъл“ Лари Елисън, пише списание „Форбс“, цитирано от агенция „Фокус“.

Състоянието на Гейтс се оценява от изданието на 72 млрд. долара, на Бъфет – на 58,8 млрд., а на Елисън – на 41 млрд. През настоящата година общите активи на 400-те най-богати милиардери на САЩ достигнаха 2,02 трилиона долара, което е рекорден показател.

„Най-бедният“ от 400-те богаташи притежава 1,3 млрд. долара, което изравнява рекордните нива от 2007 г. и 2008 г. В петицата влизат промишлените предприемачи – братята Чарлз и Дейвид Кохи.

Състоянието на всеки от тях е 36 млрд. долара. От 6-о до 9-о място заемат представителите на семейство Уолтън, които притежават веригата „Уол-Март“. Първата десетка се оформя от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, чието състояние се оценява на 31 млрд. долара.

#Майкъл Блумбърг #Лари Елисън #Уорън Бъфет #Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници