МВР: Разкрити и унищожени са около 20 тона канабис

МВР: Разкрити и унищожени са около 20 тона канабис
A A+ A++ A

МВР разкри и унищожи около 20 тона канабис при няколко успешни акции, съобщиха от министерството.

На 3 септември служители на Регионална дирекция "Гранична полиция"-Кюстендил и МВР-Благоевград проведоха полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани със засяване и отглеждане на наркотични култури.  Проверени са 12 ниви, намиращи се в държавния горски фонд. В 9 от тях са установени 1260 зелени растения от рода на конопа и 58 полусухи зелени растения, с общо тегло над 4 568 кг.

Вследствие на проведената операция е предотвратено разпространението на 300 000 хиляди дози наркотично вещество на обща стойност от 3 000 000 лева.

На 29 август служители на ГД "Гранична полиция", ГД "Национална полиция" и МВР - Благоевград проведоха друга мащабна полицейска операция, в която участваха 37 служители и 7 автомобила с повишена проходимост. За подпомагане действията на наземните екипи в операцията се включи и въздушен екип с хеликоптер от състава на специализирания отряд за въздушно наблюдение в ГДГП. Операцията е проведена в граничните зони на българо-македонската и българо-гръцката граница на територията на общините Петрич и Сандански.

В хода на полицейската операция служителите на МВР са разкрили в гористи местности в землищата на селата Драгуш и Крънджилица, общ. Петрич 8 ниви канабис с обща площ от над 6 декара.  4573 корена канабис с обща листна маса от 13 447 кг са унищожени чрез изгаряне.

По мнение на експерти от МВР от открития канабис би могло да се добие суха маса около 457 кг., чиято цена на дребно на черния пазар възлиза на около 13 430 000 лв. Работата по случая продължават РУП - Петрич и ГПУ - Златарево.

#МВР #канабис #наркотици #Благоевград #Кюстендил #МВР #Петрич #Златарево #гранична полиция #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти