Златанова: Ако съдебната реформа беше факт, нямаше да има мониторинг

Златанова: Ако съдебната реформа беше факт, нямаше да има мониторинг
„Ако до сега съдебната реформа бе провеждана адекватно, мониторингът нямаше да го има“, заяви Зинаида Златанова. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

„Ако до сега съдебната реформа бе провеждана адекватно, мониторингът нямаше да го има“, заяви в интервю за "Правен свят" вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, по повод на застоя, който е заварила в съдебната реформа, продължаващ последните няколко години, предаде БГНЕС.

Според нея фактът, че самият мониторинг все още е в сила показва, че има какво да се направи в тази сфера. Вицепремиерът Златанова припомня, че през последните 15-20 г. бяха изготвени няколко стратегии за съдебна реформа.

"Всички тези стратегии обаче, бяха лансирани с голям ентусиазъм и в най-добрия случай - приключвани наполовина", уточнява тя. Причината за това е, че всяко правителство е бързало да даде своята версия на решение на проблема, но пък "съдебната реформа не е цената на тока, или на доматите", подчертава Златанова.

Правосъдният министър заяви, че как изглежда съдебната власт и как тя служи на гражданите е високо политически въпрос, а не технически.

#Зинаида Златанова #реформа #съдебната #технически

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници