Патриарх Неофит ще подари на патриарх Вартоломей розово масло и иконостас

Патриарх Неофит ще подари на патриарх Вартоломей розово масло и иконостас
Малък съд с оригинално розово масло и домашен иконостас с изображение на Св. цар Борис Покръстител ще подари патриарх Неофит на Вселенския патриарх Вартоломей. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Малък съд с оригинално розово масло и домашен иконостас с изображение на Св. цар Борис Покръстител ще подари патриарх Неофит на Вселенския патриарх Вартоломей. Главата на Българската православна църква ще бъде в Истанбул от 20 до 23 септември, съобщи dveri.bg.

Това ще е първата от така наречените мирни визити, които всеки новоизбран прави на останалите патриарси по йерархичността в диптиха на църквите. На първо място в него е Вселенският патриарх Вартоломей.

Следват Александрийската патриаршия в Египет и Антиохийската в Сирия, но заради размириците в арабския свят е малко вероятно патриарх Неофит да посети Теодор II в Кайро и Йоан X в Дамаск. Засега само патриарх Вартоломей е поканил българския патриарх.

Възможно е да има нова среща с руския патриарх Кирил,защото визитата в Москва в края на юли беше по повод 1025-годишнината от покръстването на Русия.

#Неофит #патриарх #Кирил #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници