Египет не поддържа нито една от страните в конфликта в Сирия

Египет не поддържа нито една от страните в конфликта в Сирия
"Ние осъдихме много от стъпките на сирийското правителство, но ние сме против разчленяването на Сирия и разделянето й по религиозен признак", заяви Фахми. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Египет не подкрепя нито една от страните в сирийския конфликт и поддържа политическото решаване на този проблем според принципите на мирната конференция „Женева-2”, заяви египетският външен министър Набил Фахми, цитиран от РИА Новости.

„Ние искаме да постигнем политическо разрешение на този проблем на базата на принципите от „Женева-2”, което ще запази целостта на сирийската държава. Ние нямаме право и не се стремим да подкрепяме каквото и да е правителство там, това е сирийско решение. Ние искаме да запазим целостта на Сирия като държава, ние подкрепихме сирийската революция като стремеж на сирийците към по-добър живот, към свобода и демокрация. Ние осъдихме много от стъпките на сирийското правителство, но ние сме против разчленяването на Сирия и разделянето й по религиозен признак. Няма военно решение за сирийската криза”, отбеляза египетският министър, предава „Фокус“.

#Египет #Сирия #криза #опозиция #правителство #Набил Фахми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници