Орешарски: Работим да се постигне баланс между фискална политика и социална отговорност

Орешарски: Работим да се постигне баланс между фискална политика и социална отговорност
Други приоритети на правителството, върху които акцентира Орешарски бяха подобряването на събираемостта на приходите и намаляването на контрабандата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работим в посока да се постигне баланс между фискална политика и социална отговорност“, заяви премиерът Пламен Орешарски на срещата с председателя на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, Ханес Свобода, предава БГНЕС.

Работата на кабинета през първите 100 дни от управлението е бил един от основните акценти на Орешарски.

Премиерът подчерта, че вече се е очертал профилът на ръководеното от него правителство и изтъкна инициативите на правителството за подобряване на бизнес средата в България.

Министър-председателят отбеляза мерките на кабинета за създаването на по-добри условия за кандидатстване по обществените поръчки, както и работата в посока на по-високото усвояване на европейските средства.

Други приоритети на правителството, върху които акцентира Орешарски бяха подобряването на събираемостта на приходите и намаляването на контрабандата.

Специален акцент министър-председателят постави върху борбата срещу младежката безработица.

"Българската енергетика е в лошо състояние и са необходими усилия за възстановяването й. Правителството работи в тази посока и успоредно с това се стреми да подобри и законодателството", добави премиерът.

Той коментира проблемите в администрацията, здравеопазването и образованието, като заяви, че приоритет на правителството е да постигне стабилизация и да се направи стратегия за по нататъшни реформи.

Относно протестите, министър-председателят и председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП изразиха мнение, че през последните няколко месеца полицията е показала ново лице.

"Не ескалирахме напрежение и не допуснахме сблъсъци", добави Орешарски.

#Ханес Свобода #Пламен Орешарски #среща #правителство #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници