Двама полицаи с наказания заради кървавата нощ на 40-ия ден от протестите

Двама полицаи с наказания заради кървавата нощ на 40-ия ден от протестите
Йовчев уточни, че за протеста на 23 срещу 24 юли по план са били първоначално предвидени 191 униформени и 51 служители на Специализирани полицейски сили при Главна дирекция „Национална полиция“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама служители на Специализираните полицейски сили при Главна дирекция „Национална полиция“ са дисциплинарно наказани за превишаване на правата си на 40-ия ден от протестите против кабинета „Орешарски“, когато депутати и министри бяха блокирани с часове в парламента, коментира вътрешният министър Цветлин Йовчев на питанията на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и Стефан Господинов по време на днешния парламентарен контрол, съобщава „24 часа“.

Софийската районна прокуратура се е самосезирала от кадри на сблъсъците по телевизиите, а наблюдаващият обвинител е изпратил преписка до МВР. Там е започнала вътрешна проверка, която е установила нарушения на двамата служители.

„На 26 август събраните материали са изпратени на наблюдаващия прокурор“, добави Йовчев.

Той уточни, че за протеста на 23 срещу 24 юли по план са били първоначално предвидени 191 униформени и 51 служители на Специализирани полицейски сили при Главна дирекция „Национална полиция“. „След ескалацията на напрежението са извикани още 440 полицаи от София и 160 - от близки до столицата дирекции“, отговори министърът на депутатските въпроси и добави, че в ранните часове на 24 юли са били викнати още 250 служители на реда от страната.

#Главна дирекция "Национална полиция" #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Стефан Господинов #Софийска районна прокуратура #Йовчев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници