НКЖИ приоритетно комбинира различни видове транспорт

НКЖИ приоритетно комбинира различни видове транспорт
Комбинирането на различни видове транспорт е сред основните приоритети в транспортната политика на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Снимка: money.bg
A A+ A++ A

Комбинирането на различни видове транспорт е сред основните приоритети в транспортната политика на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), стана ясно по време на семинар, организиран от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от МТИТС.

На форума беше представен проект за модернизация на железопътната линия Русе – Варна, на стойност 305 714 901,6 евро и обща дължина на железопътното трасе от 232 км. Линията ще осъществи най-пряка връзка между пристанище Русе и пристанище Варна, както и между общоевропейски транспортни коридори VІІ и VІІІ.

Реализирането на проекта ще даде възможност за комбиниран превоз на стоки и товари от р. Дунав към Черно море и Турция и ще подпомогне значително развитието на интермодалния транспорт. По време на дискусиите беше представен и проект за изграждането на интермодален терминал в Русе, който ще комбинира речен, железопътен и автомобилен транспорт. Общата стойност на проекта е 2 542 579 евро.

#МТИТС #Русе #Варна #Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници