Гърция не се отказва от бюджетния си суверинитет

Гърция не се отказва от бюджетния си суверинитет
Европейски източник във Франкфурт потвърди, че няколко страни от еврозоната предлагат бюджетната политика на Гърция да премине под контрола на Европейския съюз. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция изключва възможността да отстъпи на Европейския съюз суверенитета си в бюджетната политика.

Това заявиха гръцки източници, реагирайки на предложение в този смисъл от страна на Германия, представено на еврозоната, предаде АФП.

„Наистина има „нон пейпър" (неофициален документ), който бе представен в еврогрупата за поставяне под постоянен европейски контрол на бюджета на Гърция", посочиха източниците.

„Атина обаче не обсъжда подобна вероятност. Изключено е ние да я приемем, тези компетенции са част от националния суверенитет", казват още те.

Европейски източник във Франкфурт потвърди, че има такова предложение, идващо от няколко страни от еврозоната, сред които Германия.

Вестник „Файненшъл таймс", който успял да се сдобие с копие на германското предложение, пише, че Берлин иска Гърция да се откаже от суверенитета си по отношение на фискалната политика и тя да бъде поета от европейски комисар, преди да може да се ползва от втория спасителен финансов план.

#Гърция #Европейския съюз #Германия #Атина #Франкфурт #Файненшъл таймс #Берлин #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници