4 249,95 лв. струват самолетните билети за ветото от 16 август

4 249,95 лв. струват самолетните билети за ветото от 16 август
Точно 4 249,95 лв. струват 30-те самолетни билета, които парламентът е платил на депутати за извънредното им заседание на 16 август. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Точно 4 249,95 лв. струват 30-те самолетни билета, които парламентът е платил на депутати за извънредното им заседание на 16 август, става ясно от справка, подготвена от администрацията на Народното събрание, след запитване на в. "Стандарт" по закона за достъп до обществена информация. Лятната ваканция на депутатите бе прекратена за ден, заради ветото, което президентът Росен Плевнелиев наложи върху актуализацията на бюджета. БСП и ДПС го отхвърлиха.

За инфарктното заседание с двупосочни билети са летели 13 депутати, а четирима са кацнали в столицата и са останали. От администрацията напомнят, че според правилника депутатите, избрани от райони със самолетна връзка и по-далеч от 250 км от София, имат право на 40 двупосочни билета годишно, а останалите - 12 двупосочни билета. Народното събрание плаща и останалите транспортни разходи при служебни пътувания на депутатите.

24 депутати пък са ползвали служебните коли на парламента. 9 от тях са от ГЕРБ. Цецка Цачева е пътувала от Варна, Тотю Младенов - от Враца. 12 депутати от БСП също са ползвали колите от парламентарния гараж, както и трима от ДПС. От Бургас са се прибрали Атанас Мерджанов и Янко Янков, а от Влас - Александър Паунов.

Към 2 септември парламентът е възстановил парите за бензин в личните коли на четирима избраници.

#Росен Плевнелиев #БСП #ДПС #ДПС #ГЕРБ #избраници #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници