Полицията във Видин издирва баба фантом

Полицията във Видин издирва баба фантом
Стефана Бойкина
A A+ A++ A

Полицията във Видин обяви за издирване Стефана Бойкина по сигнал на Съюза на ветераните от войните, пише сайтът „Трибали“. Бойкина получава пенсия, която 9 години се трупа в банка, но никой не тегли парите.

Възрастната жена на 13 септември трябва да навърши 90 години. Името й фигурира в единния граждански регистър, Агенцията за приходите и дори в избирателните списъци, но никой не я познава на адреса във Видин, на който е регистрирана.

От Съюза на ветераните от войните я потърсили, за да й връчат парична награда по повод годишнината.

Според Пламен Станкулов, председател на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните, са смущаващи фактите, че жената никога не е влизала в болница, няма личен лекар и не е ползвала безплатни лекарства, които като ветеран има право да получава. Не са установени нейни наследници, както и къде е родена.

„Бяхме принудени да се обърнем към МВР, където взеха присърце нещата“, обясни Пламен Станкулов.

Установено е, че на жената е издаден документ за самоличност във Видин през 1997 година. Постоянният й адрес е този, на който фигурира и в Съюза на ветераните от войните.

От областната организация във Видин опитали чрез други ветерани да намерят информация за жената, но се оказало, че никой не си спомня нищо за нея.

#Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници