Петя Раева: Към момента броят на бежанците е в рамките на допустимото

Петя Раева: Към момента броят на бежанците е в рамките на допустимото
Трудно ще бъде за България, ако тенденцията за нарастване на бежанците у нас се запази и стигне 10 хил. души, смята Петя Раева от ДПС. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„Българската държава много отговорно реагира по отношение на бежанците и мисля, че българските граждани трябва да бъдат спокойни. Нека не гледаме на цифрата максимум 10 хил. бежанци у нас като форма на заплаха, все пак за момента те са в рамките на нормалното и допустимото“, заяви пред БГНЕС народният представител от ПГ на ДПС и член на Комисията по външна политика Петя Раева.

„От българска страна се увеличава контролът по южната ни граница, разговаряхме и с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Сега трябва да се изработи регламент как ще бъдат допуснати тези бежанци в страната, проблем е, че голяма част от тях са без документи. Все пак за момента 1600 бежанци не са огромна цифра“, посочи Раева.

„Трудно ще бъде за България, ако тенденцията за нарастване на бежанците у нас се запази и стигне 10 хил. души, но ние сме страна – член на ЕС, страна сме също, която се слави с традиционното си гостоприемство и винаги в такива случаи се реагира хуманно. Има и съответни органи, които проверяват лицата дали са икономически или политически бежанци и какви са причините да дойдат в страната ни“, отбеляза Раева.

#Цветлин Йовчев #ДПС #Петя Раева #бежанци #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници