Борисов за назначенията във властта: По-добре калинки, отколкото криминалинки

Борисов за назначенията във властта: По-добре калинки, отколкото криминалинки
A A+ A++ A

По-добре назначенията да са партийни, партията да си носи отговорност и в същото време да не е като сега – ние не можем да разберем кой кого е предложил, кой министър от коя партия е, каква политика има, на кого се отчита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“. „По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация в пълен обем. Гафовете им са десетки“, коментира Борисов.

На въпрос за изнесена информация от лидера на ДПС Лютви Местан за партийни назначения на ГЕРБ в министерства и искане за съставяне на парламентарна комисия за проучване на това Борисов каза: „Според мен е по-добре всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застане зад кандидатите, които представя. Мисля, че г-н Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много сериозни проблеми за него самия, защото щеше буквално да бъде използван от депутати от БСП и ДПС и да бъде каран да върши мръсната работа. Мисля, че сега, когато панически бягат от него – и Станишев, и Местан, ще си направи своите изводи за какво са го предложили“.

Борисов отбеляза, че не вижда смисъл в създаването на контракомисия за назначенията в държавния апарат на сегашните управляващи. 

В коментар за очакваното излизане под домашен арест на Сретен Йосич, Борисов заяви: „Аз съм вършил работата, която е била в изгода на българската държава. Действали сме в унисон с всички служби в Европа и сме си свършили перфектно работата. Той е бил екстрадиран, съден и излежал присъда“.

#Борисов #назначения #ГЕРБ #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници