Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене“ е огромна корупционна машина

Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене“ е огромна корупционна машина
Според Трайков всяко изказване за това колко полезна е „Белене“ за България ще попречи на държавата ни в Арбитражния съд по иска на „Атомстройекспорт“ срещу НЕК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аргументите, с които се говори за нов икономически анализ за проекта „Белене“, са смехотворни, коментира бившият икономически и енергиен министър Трайчо Трайков пред Дарик.

„Мисля, че на всички стана ясно колко несъстоятелен е този проект. Единственото, което могат да постигнат такива разговори, е да се навреди на интересите на България в арбитража и да се насочи обществена и експертна енергия в абсолютно грешна посока“, коментира Трайков.

Според него всяко изказване за това колко полезна е „Белене“ за България ще попречи на държавата ни в Арбитражния съд по иска на „Атомстройекспорт“ срещу НЕК.

„Но като се абстрахираме от темата с арбитража - най-важното е, че при положение че толкова стана ясно, че този проект представлява малко повече от огромна корупционна машина, че това означава вземане на погрешно решение за десетилетия напред; въпреки че е ясно, че който и да построи тази централа, държава или частник, държавата неминуемо трябва да поеме рискове за всичко, което може да се случи в бъдеще, и да даде милиарди за инфраструктура и за хранилища за съхраняване на гориво; въпреки че всички тези неща станаха ясни, те продължават да се гъделичкат на тази тема“, коментира той.

#Трайчо Трайков #АЕЦ #"Белене" #Трайков #"Атомстройекспорт" #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници