Сергей Станишев: При изготвянето на анализа на „Белене“ са подадени неверни данни

Сергей Станишев: При изготвянето на анализа на „Белене“ са подадени неверни данни
Станишев смята, че трябва да продължи много по-интензивно работата по „Южен поток“ и самият той очаква този проект да бъде подкрепен и от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Темата за изграждането на втора атомна централна не е партийна, а национална, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

„Трябва да се търси национално съгласие по енергийната стратегия на страната. Ние сме убедени, че проектът за АЕЦ „Белене“ е изгоден за България и ще се стремим да убедим в ползите от този проект много по-широки кръгове в българското общество“, заяви Станишев.

Той уточни, че все още не е взето никакво конкретно решение за АЕЦ „Белене“.

Червеният лидер подчерта, че в БСП са наясно, че нито един проект не може да бъде успешен, ако няма обществената подкрепа, затова очакват от Министерството на икономиката и енергетиката пълен и актуализиран анализ на икономическата база на проекта.

„Готови сме да обсъждаме ползите от този проект и възраженията и съмненията, които трябва да бъдат преодолени“, допълни Станишев.

Той намекна, че за изготвянето на анализа на „Белене“ на HSBC са подадени неверни данни, които променят икономиката на проекта. От левицата имат информация за подмяна на основни икономически параметри на проекта.

„Ще очакваме министърът на икономиката и енергетиката да представи публично документите, защото, ако е имало такова нещо, това е фалшификация и някой трябва да носи отговорност за това“, подчерта Станишев.

Той допълни, че БСП гледа на българо-руските отношения много прагматично и от гледна точка на интереса на България, винаги е било така и винаги ще бъде.

Станишев смята, че трябва да продължи много по-интензивно работата по „Южен поток“ и самият той очаква този проект да бъде подкрепен и от ГЕРБ, тъй като по време на тяхното управление се подписаха някои от етапите на проекта.

#БСП #ГЕРБ #министерство на икономиката и енергетиката #Южен поток #Белене #Станишев #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници