Пада и последният бастион на Искра Фидосова - ГЕРБ в Монтана

Пада и последният бастион на Искра Фидосова - ГЕРБ в Монтана
В ГЕРБ още не са харесали човек, който да наследи Фидосова в Монтана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на ГЕРБ търси човек, който да смени Искра Фидосова като областен координатор на партията в Монтана, съобщиха пред "24 часа" отлично запознати от централата.

Фидосова подаде оставка и като член на ръководството - изпълнителната комисия на ГЕРБ, и като депутат на 18 юли, ден след откриването на тефтерчето на вече отстранения шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в което фигурираха инициалите И.Ф.

В ГЕРБ още не са харесали човек, който да наследи Фидосова в Монтана. Бойко Борисов категорично не желаел позицията да заеме негов познат, напротив - предпочитал ново лице с авторитет.

Специфичното за Монтана е, че местната организация на партията не въстана срещу шефката си нито веднъж. Напротив - и до момента активистите са лоялни с Фидосова.

Още не е ясно и кой ще влезе на мястото в изпълнителната комисия.

Сигурното е, че няма да е нито едно от младите остриета на партията - Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Причината - Бойко Борисов си бил извлякъл недвусмислен извод занапред да не дублира постове в партийната и в изпълнителната власт. А тримата пази именно за министри при евентуално бъдещо управление на ГЕРБ. Ето защо за в бъдеще в правителство повече няма да участва и Цветан Цветанов, коментира "24 часа".

#ГЕРБ #Искра Фидосова #Фидосова #Бойко Борисов #Монтана #Лиляна Павлова #Томислав Дончев #Владислав Горанов #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници