Бойко Борисов: Противник съм на използването на автобуси за протести

Бойко Борисов: Противник съм на използването на автобуси за протести
Безспорен факт е, че много симпатизанти на ГЕРБ участват в протестите и това е нормално, заяви лидерът на партията Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безспорен факт е, че много симпатизанти на ГЕРБ участват в протестите и това е нормално, заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на летния университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда във Варна, предаде радио „Фокус” – Варна.

Борисов коментира използването на автобуси за присъствие на граждани на протестите посочвайки, че винаги е бил против ползването на автобусите за такива цели. Според него, те трябва да се ползват, когато партията има конгрес, семинар или конференция.

„Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора. Моята сила е била в това, че винаги съм казвал истината и затова ми е чиста съвестта. Ние не сме създавали организация на протестите, това което сме разпределили - да се каже на структурите, където имат възможност да дойдат. Те затова са били седем -десет автобуса, когато направихме в зала Арена Армеец предизборния си старт, дойдоха 15 000 души. Виждате, партията има възможност да изкара веднага 15 000 души, но ние не сме го направили. Просто по места по-евтино е било да пратят автобуси, това е направено веднъж заради поискана от нас помощ”, коментира Бойко Борисов.

Той каза още, че в страната се съди с двоен аршин и даде за пример вкараната от правителството група в парламента, която да ръкопляска по време на приемането на бюджета.

„А какво е нормално на управляващи да правят протест в защита, думите дори се разминават. Тогава те ни казаха, че поне при едните могат да отидат, а ние при никой, все едно сме изолирани. Първата политическа сила, видяхте колко е лесно това да се направи - нито е хубаво, нито е важно. Но то дава едно елементарно самочувствие на депутатите вътре в парламента. Ние знаем, че отвън свиркат срещу Атака, БСП и ДПС, има и такива, които и нас не харесват, но основната цел и противник е тази неестествена тройна коалиция. Станишев живее с усещането, че желаното при него е действителност, но не е – той е втори, ДПС са трети, Атака са четвърти. ГЕРБ са първи. Конституцията позволява да се направи подобна коалиция, но не позволява водата и огънят да се смесват и няма как да се смесят ДПС и Атака. Няма логика ДПС да поддържа БСП - това е партията, която е направила възродителния процес. Това са три несъвместими неща, събрани на едно в парламента - затова е цялата енергия. 80 дни ние не сме си позволили нито веднъж да пратим знаме и да излязат хора с надписи на блузите, за да се съхрани протеста”, каза още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #БСП #ГЕРБ #Атака #ДПС #протест #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници