Цветанов: Властта по принцип не се стряска от тези протести

Цветанов: Властта по принцип не се стряска от тези протести
Цветанов е категоричен, че България се нуждае от предсрочни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ние не одобряваме политиката на това правителство и връщането на България назад. Властта по принцип не се стряска от тези протести. Ние ще влезем сигурно в историята като държава, в която има най-дългите протести спрямо едно правителство. И във всяка една демократична държава, когато има подобен обществен натиск, винаги най-правилното решение е подаване на оставката."

Това каза в ефира на Нова телевизия в събота зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

"Преди два ни, когато се връщаха протестиращите, които бяха от вътрешността на страната, те бяха подложени на репресия със свалянето на личните им данни, защото са били там и каква е била целта на тяхното пътуване до София. Асамблеята вчера на ЕНП излезе с ясна декларация, в която беше посочена полицейщината и опитите за сплашване на всички членове и симпатизанти в ГЕРБ", заяви Цветанов.

Според него трябва да се направи равносметка на това, което се случи на 12 май тази година. "За ГЕРБ гласуваха близо 1 100 000 избиратели, които искаха да продължим пътя на евроинтеграция", каза Цветанов. Той допълни, че протестите са били организирани спонтанно в социалните мрежи, а не от ГЕРБ.

"Важно е днес за България, че тя се нуждае от предсрочни избори, които да нормализират средата, колкото се може по-бързо, веднага. Всички български граждани са готови за избори, защото всички видяха каква беше манипулацията, която беше извършена на 11 май – Денят за размисъл. Това, което прави ГЕРБ в момента и това, което ние сме заложили като стратегия, е да имаме колкото се може повече комуникация с гражданите и да търсим възможности за стратегическо партньорство с партии в център-дясно. Въпреки различията, които има към настоящия момент, смятам, че много са общите цели, които могат да ни обединят, а именно сваляне на това правителство", каза още Цветанов.

#Цветан Цветанов #България #ГЕРБ #протести #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници