Белгия, Германия и Испания се доближиха до Световното

Белгия, Германия и Испания се доближиха до Световното
Белгия, Германия и Испания са по-близо до Световното. Снимка: www.coha.org
A A+ A++ A

Отборите на Белгия, Германия и Испания постигнаха победи във вчерашните си квалификационни мачове и се доближиха максимално до класиране за Световното първенство в Бразилия догодина.

"Червените дяволи" взеха гостуването си на Шотландия с 2:0 след попадения Стивън Дефур и Кевин Миралас в края на двете полувремена и вече водят с пет точки на върха на класирането в група А, след като Сърбия и Хърватия направиха равенство 1:1 в другия мач от групата. С този хикс хърватите си осигуриха второто място, но трябва да вземат гостуването си в Брюксел на 11 октомври, ако искат да запазят шансове да настигнат Белгия.

Германия също вече води с пет точки в своята група С след успех с 3:0 над Австрия. Мирослав Клозе се разписа в 33-та минута, за да изравни рекорда от 68 гола за националния отбор на Герд Мюлер. Тони Кроос и Томас Мюлер оформиха крайното 3:0 през втората част. В другите два мача от групата Казахстан победи Фарьорските острови с 2:1, а Швеция взе гостуването си на Ейре също с 2:1. Германия води с 19 точки, преди Швеция с 14, а Австрия и Ейре делят третото място с 11 точки.

Световният шампион Испания спечели гостуването си на Финландия с 2:0 с голове на Жорди Алба и Алваро Негредо, докато Франция се издъни при визитата си на Грузия, като двубоят завърши 0:0. По този начин възпитаниците на Висенте дел Боске вече водят с 3 точки пред Франция и имат нужда от една победа в оставащите си два мача, за да си осигурят първото място.

#Германия #Белгия #Испания #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници