Във Ватикана започват пост и молитви за мир в Сирия

Във Ватикана започват пост и молитви за мир в Сирия
Във Ватикана започват молитви за мир в Сирия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки хиляди вярващи ще се съберат в събота на площад Свети Петър, за да вземат участие в обявената от римския папа Фарнциск молитва и пост в името на мира в Сирия.

Според службата по печата към Светия престол, започвайки в 19 часа, местно време, (20:00 ч. българско време) до 23:00 часа (полунощ българско време) в събота, на площада ще се четат молитви за мир, някои от които са написани лично от папата. Във връзка с акцията властите в Рим предприемат специални мерки за сигурност.

В поста ще се включат и членове на италианското правителство. Инициативата е подкрепена от десетки международни организации, общности от други религиозни конфесии, в това число арабските в Италия, културни учреждения.

Неаполитанския театър "Сан Карло" ще направи благотворителен концерт в името на мира в Сирия, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Франциск провежда активна лична кампания, призовавайки за мирно решение на ситуацията и прекратяване на насилието в Сирия. В деня на откриването на Г20 в Санкт Петербург папата прати писмо до всички световни лидери с молба да не допуснат военна намеса и кървави кланета в многострадалната близкоизточна страна.

#Ватикана #Сирия #Рим #Г20 #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници