Ердоган: Турция е готова да участва във всяка коалиция срещу Асад

Ердоган: Турция е готова да участва във всяка коалиция срещу Асад
Ердоган добави, че срещата на Г-20 ще се превърне в „основна платформа“ за решаването на международните въпроси. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган потвърди готовността на Анкара да участва във всяка чуждестранна коалиция срещу сирийското правителство, предава БГНЕС.

Ердоган направи изявлението преди заминаването си за Русия, където ще участва в срещата на Г-20 в Санкт Петербург.

Ердоган не навлезе в подробности дали Турция ще участва във военна коалиция и ще съдейства за военната операция срещу Дамаск, отбелязвайки само, че „условията още не се обявени“.

„По-рано говорихме, че сме готови да се присъединим към всяка антисирийска коалиция и я смятаме за коалиция на желаещите“, каза той.

Относно прозвучалите по-рано заплахи от Дамаск, че ще удари Турция и че заради нападението срещу Сирия в региона ще избухне война, Ердоган посочи, че Анкара винаги е готова за подобно развитие на събитията.

„Естествено, не знам доколко за това е готова самата Сирия. Не разбирам въз основа на какво почиват подобни изказвания. Сирийският народ преживява днес много сериозна управленска криза“, каза той.

Ердоган добави, че срещата на Г-20 ще се превърне в „основна платформа“ за решаването на международните въпроси.

Той възнамерява да обсъди сирийската тема и с президента Владимир Путин, и с лидерите на останалите държави, които ще вземат участие във форума на върха.

#Турция #Сирия #Башар Асад #Реджеп Ердоган #коалиция на желаещите #военна намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници