МВР: С награди ще възмездяваме полицаите за извънреден труд

МВР: С награди ще възмездяваме полицаите за извънреден труд
Според заместник-министър Маринов, са осигурени средства от 500 хил. лв. и тези средства са разпределени пропорционално, според часовете над 50 отработени. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

"Тъй като нямаме никаква друга възможност легално да възмездим извънредния труд, ръководството на МВР взе решение полицаите да бъдат наградени. Заплащането на извънредния труд на полицаите е един сериозен проблем за Министерството на вътрешните работи", каза за Агенция „Фокус” заместник-министърът на вътрешните работи, Васил Маринов.

„По сега действащата нормативна уредба, ние можем да плащаме само до 50 часа извънреден труд. Покрай протестите, много колеги много повече и ние не можем да ги заплатим. За целта са осигурени средства от 500 хил. лв. и тези средства са разпределени пропорционално, според часовете над 50 отработени, и ще бъдат изплатени с аванса на колегите, на 10 септември”, обясни зам.-министър Маринов.

„Нашата цел да е да сведем до минимум извънредния труд. Социалните проблеми са много и са натрупвани с години”, каза още Маринов.

#Васил Маринов #МВР #Труд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници