Сергей Станишев: Няма да се поддадем на рекет, няма връщане назад

Сергей Станишев: Няма да се поддадем на рекет, няма връщане назад
Станишев уточни, че предстоят много тестове за правителството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще търсим съгласие, но няма да се поддадем на рекет и ултиатуми и ще бъдем взискателни към ангажиментите на правителството, които смятаме за важни. Няма връщане назад, защото изборът е направен в интерес на обществото от мнозинството, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна.

„Протестите все повече приличат на мерене на сили между футболни агитки, както и състезание по позьорство и креативност. Те все по-малко са спонтанни и стават все по-организирани и гонят политически цели“, коментира Станишев.

Според него много хора, които протестират, волно или неволно обслужват статуквото, защото затрудняват нормалната работа на правителството и на парламента, каза Станишев.

„Протестите са легитимно, демократично право на гражданите, но когато се огражда парламентът и се държат депутати за заложници, това демократично  и нормално ли е“, попита той.

Червеният лидер обави за пореден път, че БСП стои зад правителството, защото в неговата програма вижда шанс за необходимата за държавата промяна.

"Няма да допуснем чрез налагане на времеви хоризонт - до края на годината, до евроизборите, да го превърнем в служебно правителство. Ако има воля правителството на Пламен Орешарски да прави дълбоки реформи, ще има мощна подкрепа на левицата“, каза още Станишев.

Станишев уточни, че предстоят много тестове за правителството. Сред тях са мерки за съживяване на икономиката, слагане на намордника на монополите.

„Очакваме тези политики да се реализират с добри темпове“, коментира той.


#БСП #протест #Станишев #Сергей Станишев #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници