Президентът Плевнелиев ще бъде поканен в НС за изслушването на премиера

Президентът Плевнелиев ще бъде поканен в НС за изслушването на премиера
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде поканен в Народното събрание във връзка с кризата в Сирия. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде поканен в Народното събрание във връзка с кризата в Сирия, предаде агенция „Фокус“.

Коалиция за България направи предложение президентът Росен Плевнелиев да бъде поканен на изслушването на премиера Пламен Орешарски за Сирия. Депутатът Кирил Добрев заяви, че „темата, която повдигаме, е изключително сериозна. Все още главнокомандващ на въоръжените сили е президентът Росен Плевнелиев.

Народното представителство да вземе решение да го поканим, да чуем неговото мнение по този въпрос. Той отказва да прави Консултативен съвет, но за нас е важно неговото решение и неговото мнение. 2003 г. президентът, тогава Георги Първанов, взе решение по отношение на войната в Ирак“. Председателят на парламента Михаил Миков каза, че ще отправи покана към президента Росен Плевнелиев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов репликира Добрев, като каза, че са за това да се чуе позицията на президента Росен Плевнелиев, „но фрази от типа „все още“…, все още вие сте на власт, без да имате право, вие сте втори, без да сте спечелили изборите“.

#Росен Плевнелиев #Кирил Добрев #Бойко Борисов #Пламен Орешарски #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници