Бан Ки-мун: Военен удар в Сирия може да влоши конфликта в страната

Бан Ки-мун: Военен удар в Сирия може да влоши конфликта в страната
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун каза, че военен удар по Сирия, заради употребата на химически оръжия, може да влоши конфликта в страната, предаде АФП.
A A+ A++ A

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун каза, че военен удар по Сирия, заради употребата на химически оръжия, може да влоши конфликта в страната, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

Бан също така настоя, че остро разделените световни сили в Съвета за сигурност на ООН носят „колективна отговорност към човечеството” да се обединят и спрат употребата на химически оръжия.

Без да се противопоставя на бъдещ военен удар, какъвто обмислят Съединените щати и някои от съюзниците им, Бан призова за предпазливост. „Ние трябва да обмислим ефекта от евентуални наказателни мерки върху усилията за предотвратяване на бъдещите кръвопролития и да улесним политическото решаване на конфликта”, каза той на пресконференция в централата на ООН.

„Всичко трябва да бъде направено в рамките на Хартата на ООН. употребата на сила е закона само, когато е при самозащита според член 51 на Хартата на ООН, или когато Съветът за сигурност одобри подобни действия”, каза Бан Ки-мун.

#Сирия #ООН #Бан Ки-мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници