БСП настоява НС да приеме декларация за актуалните национални задачи и приоритети

БСП настоява НС да приеме декларация за актуалните национални задачи и приоритети
Стоилов каза, че според БСП трябва да се работи „за възстановяване на икономиката, за ускорено икономическо развитие, за разкриване на нови работни места, за стимулиране на различните сектори в земеделието и за опазване на уникалната българска природа". С
A A+ A++ A

„Искаме Народното събрание да приеме декларация за актуалните национални задачи и приоритети. Очакваме по предложенията ни да се проведе дискусия, да се чуе мнението на всички парламентарни групи и отчитайки различните становища, да се предложи въпросът за дискусия и приемане на такава декларация", заяви зам.-председателят на Коалиция за България, Янаки Стоилов, предава БГНЕС.

„Декларацията ще има констативна част и около дузина точки, които смятаме, че покриват всички важни области на политиката и открояват важните задачи"', добави Стоилов.

Той изброи към какво се стремят от БСП - „прекъсване на порочните зависимости между бизнес и политика и отстояване на обществените и националните интереси; защита на българските производители от нелоялна конкуренция и защита на потребителите, като се предотвратяват злоупотребите с монополното положение".

Стоилов каза, че според БСП трябва да се работи „за възстановяване на икономиката, за ускорено икономическо развитие, за разкриване на нови работни места, за стимулиране на различните сектори в земеделието и за опазване на уникалната българска природа".

От партията са и за повишаване на грамотността и степента на образованост и за подкрепа на науката, технологичните иновации и на българската култура, за овладяване на демографския срив, за повишаване на заетостта и за подпомагане на отговорното родителство.

Сред приоритетите им са още защитата на гражданите, както и законодателна уредба на службите за сигурност, пълноценното участие на България в ЕС и ползването на еврофондовете с максимални резултати за развитието на страната.

„Ние сме за увеличаване на възможностите за гражданско участие в управлението и за разширяване на гражданския контрол върху него. За изпълнението програмата на правителството. За приемане на нов Изборен кодекс преди провеждане на следващите избори за ЕП. Постарали сме се да включим тези въпроси, така че да отговорим на очакванията за политиката в нейните различни направления. Ние сме открити за такава дискусия и имаме убеждението за необходимостта в тази тежка обстановка да се постигне съгласие по основните задачи и приоритети. Това е необходимо за българското общество и е отговорност на всички политически партии", заяви Стоилов.

„Съдържанието на проекта за декларация за приоритетите на Народното събрание ще бъде обсъдено на заседанието на парламентарната група на „Коалиция за България" и след това ще имаме готовност в началото на пленарната сесия той да бъде представен", посочи той.

За БСП участие на България във военна операция срещу Сирия от страна на „Коалиция на желаещите" е недопустимо, отбеляза Янаки Стоилов.

Според БСП, трайно решение на конфликта може да бъде постигнато само по политически път с политически средства.

#Янаки Стоилов #БСП #декларация #национални приоритети #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници