Янаки Стоилов: ГЕРБ подготвят масово присъствие на хора утре

Янаки Стоилов: ГЕРБ подготвят масово присъствие на хора утре
„Явно ГЕРБ е възприел ролята на опозиция, която вижда своята парламентарна задача в това да дестабилизира парламента. Очакваме от ГЕРБ да имат някакви конструктивни инициативи, освен да оспорват действията на правителството", добави Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Има подготовка от страна на ГЕРБ за масово присъствие на хора утре включително на хора извън София", заяви депутатът от БСП, Янаки Стоилов, по повод готвения протест в сряда, предава „Фокус".

„Искам да призова - тези транспортни операции да не се използват за блокиране на пътища и кръстовища и да се осуетява нормалното осъществяване на движението. Всеки е в правото си да организира прояви, но това да става със заявяване на организаторите. И да се провеждат по начин, който не допуска конфликти и сблъсъци, защото е вероятно да има и друга хора, които изразяват други позиции. Очаквам утре и вдругиден да има хора, които да изявят другото отношение към правителството. Това знам като намерение. Ние не работим с футболни клубове", коментира Стоилов.

„Не сме изненадани от опитите да се формира втора протестна вълна, след като първата отмина. За нас тези усилия са очаквани. Въпросът е, че гражданският характер на протестите изглежда през втората фаза ще се превърне в подчертано политически. Важното е ние да работим по набелязаните национални цели, за да отговорим на очакванията и интересите на мнозинството българи", каза още Янаки Стоилов.

„Явно ГЕРБ е възприел ролята на опозиция, която вижда своята парламентарна задача в това да дестабилизира парламента. Очакваме от ГЕРБ да имат някакви конструктивни инициативи, освен да оспорват действията на правителството", добави Стоилов.

„Допускам, че чрез екипа, който организира концерта, Роджър Уотърс е получил информация, че има групи от българското общество, които участват в протестите. Вероятно като човек, който е чувствителен към масови настроения и събития, той е решил да реагира. Не виждам нещо толкова странно и изненадващо. Ситуацията има много измерения", посочи Стоилов, във връзка с изписания надпис „оставка" на стената на музиканта Роджър Уотърс по време на концерта му в София.

#Янаки Стоилов #ГЕРБ #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници