Прессекретариатът уточни позицията на президента за Сирия

Прессекретариатът уточни позицията на президента за Сирия
Похватът на изопачаването на думи и прокарването на неверни тези, за съжаление, се превърна в ежедневие, се казва в изявление на прессекретариата на държавния глава. Снимка: pianews.eu
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев многократно е изразявал своята позиция за случващото се в Сирия през последните дни. В своите коментари държавният глава е подчертавал, че използването на химически оръжия е престъпление срещу човечеството и международната общност е длъжна да се отнесе изключително сериозно към подобен антихуманен акт, се казва в изявление на прессекретариата на държавния глава във връзка с публикации в медийното пространство, според които президентът Росен Плевнелиев „иска война срещу Сирия“.

Президентът Росен Плевнелиев призова в Народното събрание да бъде проведен дебат с участието на всички отговорни фактори, след което да бъде формулирана ясна позиция на България по отношение на кризата в Сирия и отражението й върху страната ни, се казва още в изявлението.

Похватът на изопачаването на думи и прокарването на неверни тези, който, за съжаление, се превърна в ежедневие в нашия вътрешнополитически живот, е недопустим по отношение на такъв важен въпрос, какъвто е ситуацията в Сирия, се посочва в прессъобщението.

#оръжия #Сирия #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници