"Националистическа партия на България" до 7 години иска да вземе цялата власт в страната

"Националистическа партия на България" до 7 години  иска да вземе цялата власт в страната
Българският национален съюз е сред организаторите на ежегодния марш в памет на ген. Христо Луков, критикуван от правозащитни организации за публично демонстриране и пропаганда на расизъм и неонацистки идеи. Снимка: "Дневник"
A A+ A++ A

Младежки националистически организации и футболни привърженици ще учредяват "Националистическа партия на България" (НБП), която в рамките на 5 до 7 години да "овладее пълната държавно-политическа власт в страната, да смени изцяло политическата система и елит и да превърне България в регионален политически, икономически и военен фактор", съобщава "Дневник".

В събота представители на организациите се събраха в София и приеха учредителна декларация на новата партия. Сред тях е Симеон Костадинов от Българския национален съюз, преди оглавяван от Боян Расате.

От декларацията, изпратена до медиите, се разбира, че събранието, на което официално ще бъде учредена формацията, е насрочено за 9 ноември.

Националистите са се обединили около мнението, че големите партии в националистическото пространство са потънали в междуособни дрязги, основани най-вече на лична неприязън.

"Нечистоплътните действия на някои от тези партии в последните месеци, а именно колаборацията с политически субекти, основани на етническа и антибългарска основа и символни лица от криминалния преход, утежниха още повече това положение и заплашват да маргинализират национализма в България като идея и политическа практика за десетилетия напред", казват основателите на новата формация.

#Симеон Костадинов #Боян Расате

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници