Радан Кънев: Реформаторският блок ще се бори за първото място в политиката

Радан Кънев: Реформаторският блок ще се бори за първото място в политиката
"България няма министър – председател. Нямало е правителство с толкова нисък праг на доверие, премиерът Пламен Орешарски не съществува за българските граждани и за международната общност", каза Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целта ни през този политически сезон е да се укрепим като трайна политическа коалиция и да се борим за първото място в политиката“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на брифинг в централата на партията, предава БГНЕС.

"В момента няма предизборна ситуация, но октомври, ноември тази година са подходящи месеци да се извърви пътят за коалиция в Реформаторския блок, всички които застават зад общата ни платформа имат право и да се явят заедно на избори", добави Кънев.

Той и колегата му Светослав Малинов направиха коментар за първите 100 дни на правителството на Пламен Орешарски.

Според Кънев, това е кабинетът с най-ниско обществено доверие на 100-тния си ден, а премиерът отсъства от политическия разговор в страната.

Правителството няма международна легитимност и доверието на европейските партньори в България е сериозно разклатено, смятат от ДСБ.

"България няма министър – председател. Нямало е правителство с толкова нисък праг на доверие, премиерът Пламен Орешарски не съществува за българските граждани и за международната общност", каза Кънев.

"По развитието на малкия и среден бизнес няма никакви резултати. Беше извършена една скандална актуализация на бюджета, за която остана съмнението, че е направена в полза на близки до кабинета олигарси. Въпреки летния сезон няма увеличение на заетостта, което означава, че се е увеличила безработицата. Държавността в България не е укрепена, а е дадена на концесия на мафията, олицетворявана от върхушката на ДПС", коментира Кънев.

Той говори и за скандални назначения, свързани бивши слижители на ДС.

"България има алтернатива - още в първите дни на есента заедно с другите партии от Реформаторския блок ще представим основните приоритети в сферата на правосъдието, на икономиката, на администрацията и гражданския контрол. Продължаваме да подкрепяме гражданския протест за оставка на правителството и сме за незабавни нови избори след нея, а партията и нашите структури стоят зад протеста на 4-ти септември тази година“, подчерта Кънев.

Правителството започна с неубедително мнозинство, а чисто протоколните посещения на г-н Орешарски в Брюксел преминаха без особен отзвук, сподели колегата на Кънев Светослав Малинов.

"Въпросът дали ксенофобската партия "Атака" подкрепя правителството или не получи своя отговор", каза Малинов.

Според него, в международен план, правителството на Орешарски се смята за нещо временно и преходно.

#Радан Кънев #избори #правителство #Пламен Орешарски #ДСБ #протест #Светослав Малинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници