Плевнелиев: Надявам се поне по актуалните въпроси да се търси консенсус

Плевнелиев: Надявам се поне по актуалните въпроси да се търси консенсус
Президентът изрази надежда през новия политически сезон да се търси консенсус по важните въпроси. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„През изминалите три месеца бяхме свидетели на политика на реваншизъм и на много силно противопоставяне. Надявам се поне по въпросите, които протестиращите граждани от началото на тази година поставят на дневен ред, а именно монополи, мафия, корупция, олигархия и системата на правораздаването, да се търси консенсус“, каза президентът Росен Плевнелиев за началото на новия политически сезон, предаде БГНЕС.

Плевнелиев допълни, че приветства желанието за декларация по националните приоритети в началото на работата на парламента. Президентът припомни, че е поставил и други теми, за които е абсолютно убеден, че са предмет на консенсус.

Той посочи, че това са и реформата в сектор „Сигурност“, и програмата България 2020, и еврофондовете за България за 2020 г. „Надявам се отвъд политическото противопоставяне да започнат да се изграждат и мостове от следващите дни“, заяви Плевнелиев.

#консенсус #сезон #еврофондове #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници