Путин: Твърденията за химическо оръжие в Сирия са провокации

Путин: Твърденията за химическо оръжие в Сирия са провокации
Според Путин Сирия не е използвала химически оръжия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин заяви, че е уверен, че правителството на Сирия не е използвало химически оръжия и че става дума за провокация.

Руският президент обясни, че САЩ трябва да представят доказателства за употребата на химически оръжия в Сирия пред Съвета за сигурност, предадоха световни агенции, цитирани от БТА.

Според Путин, ако САЩ започнат едностранна военна операция срещу Сирия, това би било „изключително тъжно", допълва Ройтерс.

Той добави, че се надява да може да обсъди с американския си колега Барак Обама сирийската криза на срещата на върха на Г-20 в Санкт Петербург следващата седмица.

По отношение на решението на британския парламент, който не одобри плановете на правителството за военна операция в Сирия, Путин заяви:

"За мен беше пълна изненада. Смятам, че всички вие, а и ние привикнахме през последните години към това в западното общество всичко да се решава без особени дискусии".

По думите му, позицията на британския парламент показва, че дори във Великобритания, която е основен геополитически съюзник на САЩ, „има хора, които се ръководят от националните интереси, здравия разум и оценяват суверенитета".

#Владимир Путин #САЩ #Сирия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници