"Лос Анджелис Таймс": САЩ биха действали сами в Сирия

"Лос Анджелис Таймс": САЩ биха действали сами в Сирия
Администрацията на Барак Обама изложи своето становище на свиканото спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Снимка: whitehouse.gov
A A+ A++ A

Белият дом дава сигнали, че САЩ биха действали сами в Сирия ако е необходимо да се защитават интересите на националната сигурност, докато в изглеждащата иначе единна коалиция от западни страни се появиха големи разногласия по въпроса за военна интервенция в близкоизточната страна, пише ”Лос Анджелис Таймс”, предава „Фокус“.

Американският президент Барак Обама изглежда все повече изолиран, след като британският премиер Дейвид Камерън не успя да спечели подкрепата на парламента на Обединеното кралство за участие на страната в евентуални въздушни удари срещу Сирия.

Великобритания „няма да участва в евентуални удари срещу Сирия”, заяви британският министър на отбраната Филип Хамънд след вота.

„Не очаквам обаче, че отсъствието на Великобритания ще възпре провеждането на военна акция”, допълни още той.

Администрацията на Барак Обама изложи своето становище на свиканото спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Както вече заявихме, оформянето на решението на президента Обама ще се ръководи от това какво е в най-голям интерес за САЩ”, заяви Кейтлин Хейдън, говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ.

#Сирия #САЩ #Барак Обама #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници