Екпертите от ООН напускат Сирия в събота сутринта

Екпертите от ООН напускат Сирия в събота сутринта
От Сирия експертите ще заминат за лаборатории в различни европейски страни, след което ще информират генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за своите изводи, които той на свой ред в най-кратки срокове ще представи пред Съвета за сигурност. Снимка: ЕПА/БГНЕ
A A+ A++ A

Инспекторите на ООН по химическите оръжия приключват разследването на инцидента в предградието на Дамаск и ще напуснат Сирия в събота сутринта, заяви заместник-говорителят на ООН Фархан Хак, предава БГНЕС.

“Никакви промени в графика на експертите няма. Те приключват работата по инцидента в предградието на Дамаск и ще напуснат Сирия утре сутринта”, каза Хак.

По-рано в петък панарабската сателитна телевизия “Ал-Арабия” съобщи, че групата експерти на ООН е пристигнала на сирийско-ливанската граница.

Преди това те са посетили болницата Маззе в центъра на Дамаск, където са лекувани жертвите на предполагаемата химическа атака.

От Сирия експертите ще заминат за лаборатории в различни европейски страни, след което ще информират генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за своите изводи, които той на свой ред в най-кратки срокове ще представи пред Съвета за сигурност.

След това на членовете на СС на ООН им предстои да вземат решение за по-нататъшните си действия спрямо Сирия.

#ООН #Сирия #химически атаки #Дамаск #експерти #Бан Ки Мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници