Италианският външен министър: Удар по Сирия ще подпали световен пожар

Италианският външен министър: Удар по Сирия ще подпали световен пожар
Бонино изключи категорично възможността Италия да участва в удари срещу Сирия заради предполагаемото използване на химическо оръжие от режима на Башар Асад. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Планираните военни удари по Сирия може да подпалят световен пожар, заяви италианският министър на външните работи Ема Бонино, предава БГНЕС.

От един драматичен и ужасен конфликт сме изправени пред опасността да се стигне до световен пожар“, посочи Бонино в интервю за SkyTG24.

“Винаги се започва така. Ограничени удари без мандат от ООН. И Сирия реагира”, добави италианският външен министър.

“В много случаи дипломатическият и политически натиск изглежда на пръв поглед бавен, сложен и неефективен, но това е единствената възможност”, каза още тя.

Бонино изключи категорично възможността Италия да участва в удари срещу Сирия заради предполагаемото използване на химическо оръжие от режима на Башар Асад.

Италия игра ключова роля в кампанията за нанасяне на въздушни удари по Либия, довела до свалянето на Муамар Кадафи, но в петък източници от управляващите среди в Италия, цитирани от медии, заявяват категорично, че няма да позволят на трети страни да използват военно-въздушните бази на италианска територия, ако такова искане бъде отправено.

“При вариант за ограничена намеса съществува голям риск тя да стане безкрайна”, посочи Бонино в началото на седмицата.

#Италия #Сирия #Ема Бонино #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници