Цветлин Йовчев: Не разполагаме с данни за терористична заплаха за територията на България

Цветлин Йовчев: Не разполагаме с данни за терористична заплаха за територията на България
Искам категорично да кажа, че не разполагаме с данни за наличие на пряка терористична заплаха за територията на Република България. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Съвета по сигурността
A A+ A++ A

Искам категорично да кажа, че не разполагаме с данни за наличие на пряка терористична заплаха за територията на Република България. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, предаде  Агенция „Фокус”.

„Но във връзка с променената ситуацията в Близкия Изток предприемаме действия по оценка и актуализиране на Националния план за противодействие на тероризма”, посочи вътрешният министър. „Обсъдени са възможностите за икономически и финансови рискове към България. Към момента оценката е, че можем да очакваме негативно влияние, но това няма да е в степен, в която да бъде застрашена националната сигурност.

Обсъдени са възможностите от възникване на социални рискове, свързани с повишаване на криминогенната обстановка вследствие на бежанска вълна, други социални проблеми. Но това също са рискове с ниска степен на вероятност към момента”, обясни Йовчев.

Предприет е конкретен план с 11 мерки, които по-късно ще бъдат оповестени чрез медиите и ще станат достояние на обществеността, допълни министърът.

Съветът по сигурността заседава във връзка с кризата в Сирия.

#Сирия #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници