Найденов: БАСТА няма да е лидерска партия

Найденов: БАСТА няма да е лидерска партия
Според Мирослав Найденов БАСТА няма да е лидерска партия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"БАСТА няма да е лидерска партия, отношението към правителството ни е негативно". Това заяви бившият земеделски министър по БНР в петък, цитиран от "Стандарт".

В управителния й съвет ще влязат "непознати хора, млади хора, хора, които наистина могат да покажат, че решенията следват да се вземат колективно", обясни той. "Разбирам, че за момента ни определят като отцепниците от ГЕРБ или ГЕРБ 2. Няма да бъдат само бивши членове на ГЕРБ. В тази формация ще членуват и други хора", каза още Найденов.

И продължи с това, че в момента водят разговори за сътрудничество с движения „Модерна България", патриотични партии като ВМРО. "Ние си тръгнахме от ГЕРБ не защото не сме съгласни с идеологията на партията. Ние сме част от това управление, но си тръгнахме, защото не сме съгласни с начина на ръководене на партията и с начина на отношение към хората в самата партия", категоричен бе бившият "гербер".

Отношението на хората от бъдещата партия към правителството ни е негативно. БАСТА ще се ориентира в център-дясно, напомни Найденов и уточни, че няма как и идеологически да подкрепят настоящето управление.

"За да има нови избори, трябва да има нови правила. Смятам, че първото, което трябва да направи този парламент, е да промени правилата на играта, защото ако те останат същите, статуквото ще се повтори", продължи Найденов.

Учредителите на Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията (БАСТА) ще се съберат в Етрополе, за да приемат учредителна декларация за партията. Тя трябва да бъде учредена на 22-ри септември.

#БАСТА #Мирослав Найденов #ВМРО #ГЕРБ #Етрополе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници