ДБГ: Не може да сме безучастни към конфликта в Сирия

ДБГ: Не може да сме безучастни към конфликта в Сирия
Според ДБГ парламента трябва да обсъди ситуацията в Сирия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"България и международната общност не могат да останат безучастни към конфликта в Сирия, където според наблюдатели жертвите са повече от 100 хиляди."

Това е официалната позиция на "Движение България на гражданите" (ДБГ) по повод напрежението в Близкия изток и евентуална военна намеса в Сирия.

"Народното събрание трябва спешно да проведе обсъждане на ситуацията в Сирия и реакцията на международната общност, с оглед възможността от увеличаване на бежанския поток към България и евентуалните рискове за сигурността на страната като терористични заплахи, повишаване цените на горивата и разрастване на контрабандни канали през територията на страната ни", твърдят от движението.

"Министерският съвет трябва да информира обществото всекидневно какви мерки предприема за опазването на границите и помощта за бежанските центрове. Членството на България в НАТО и ЕС разширява възможностите на страната ни за справяне с подобни хуманитарни кризи", пише още в съобщението на ДБГ.

Движението очаква позицията на кабинета за ситуацията в Сирия.

"Химическата атака срещу граждани е недопустим и отвъд варварството акт. Българското правителство трябва да информира българските граждани и каква е официалната позиция, която страната ни защитава на заседанията на ООН и НАТО, както и аргументите за нея. България и международната общност не могат да останат безучастни към конфликта в Сирия, където според наблюдатели жертвите са повече от 100 хиляди", завършват от "Движение България на гражданите".

#ДБГ #Движение България за гражданите #България #Сирия #НАТО #ЕС #Народно събрание #Близкия изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници