Манолова: Ще обсъдим темата за Сирия в парламента

Манолова: Ще обсъдим темата за Сирия в парламента
Според Манолова политическия изход от сирийската криза е за предпочитане пред военния. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Възможно е темата за Сирия да се обсъди и в нашия парламент, защото всички с тревога следим нарастващото напрежение в Сирия". Това заяви червената депутатка Мая Манолова пред БНР в петък.

Тя напомни, че в петък предстои проблемът със Сирия да се дискутира на заседание на Съвета по сигурност при МС. "Искаме или не и българските политици са въвлечени в напрежението около ситуацията в Сирия", допълни депутатката.

"Нека да изчакаме произнасянето на всички важни органи, които имат и съответната експертиза. Нека да изчакаме да видим какво ще се случи с доклада на Инспектората към ООН, нека да видим какво ще се случи днес на заседанието на Съвета по сигурност при МС, нека да следим информацията и новините от Сирия една след друга и да не нагнетяваме предварително напрежение", обясни още Манолова.

Тя обясни, че Сирия е близо до нашата южна граница и бежанският проблем вече притеснява българското общество. Това поставя редица въпроси, така че да не нагнетяваме излишно предварително напрежение, категорична бе заместничката на Михаил Миков.

"Запазването на спокойствие, трезвият поглед върху ситуацията, обмислянето на възможните варианти и най-вече липсата на прибързани действия, изявления и изказвания е най-важното в тази ситуация", каза още Манолова по повод тежката ситуация в Сирия. "Естествено политическият изход от една криза е за предпочитане пред военния", уточни тя.

#Мая Манолова #Сирия #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници