Плевнелиев: Пенсионната реформа трябва да бъде продължена

Плевнелиев: Пенсионната реформа трябва да бъде продължена
Плевнелиев е категоричен, че пенсионната реформа трябва да продължи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Пенсионната реформа не трябва да бъде спирана, а трябва да бъде продължена."

Това заяви в четвъртък пред журналисти в Шабла президентът Росен Плевнелиев, цитиран от радио "Фокус".

"Надявам се правителството да излезе с отчет за свършеното в първите сто дни, който да бъде публичен, така че не президентът да дава своята оценка, а народът и обществото да направят своята обективна и вярна оценка за случващото се в България", заяви президентът.

"Икономическата криза в Европа не си тръгва вече пета година, тоест правителството работи и в много тежка икономическа ситуация. Същевременно доверието към институциите, което е ниско генерално, за съжаление води до това, че някои важни реформи, както и постигането на консенсус по най-важните приоритети за държавата, все още не се случват.

Не мога да бъда доволен и очаквам, като и самият аз ще допринеса с всяко свое действие именно за това, когато е тежко, и когато е трудно на всички, трябва да има обединение и консенсус по някои важни теми", категоричен е държавният глава.

Според президента, длъжни сме да постигнем консенсус по темата с еврофондовете 2014 - 2020 и договора за партньорство, за да можем легитимно да управляваме европейските пари до 2020 г.

Той заяви, че други важни реформи са свързани с демографския проблем на нацията, както и сектор сигурност, енергетика.

"Надявам се много всички политици, включително и правителството, да излязат от ежедневното противопоставяне, от битките, които се водят на всички нива и да дадат отговори на най-важните въпроси, които народът постави на дневен ред от началото на тази година", каза президентът Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Европа #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници