Сирийските власти евакуирали сгради на армията в Дамаск

Сирийските власти евакуирали сгради на армията в Дамаск
Сред сградите, които са частично евакуирани, са генералният щаб на площад „Умияд”, намиращото се наблизо командване на военновъздушните сили и сградите на разузнаването в западната част на района Кфар Сусех. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силите на сирийския президент Башар Асад евакуират по-голямата част от служителите си от щабквартирите на армията и спецслужбите в центъра на Дамаск, подготвяйки се за военни удари от страна на западните държави, съобщават очевидци и източници от сирийската опозиция, предава Ройтерс, цитира „Фокус“.

Сред сградите, които са частично евакуирани, са генералният щаб на площад „Умияд”, намиращото се наблизо командване на военновъздушните сили и сградите на разузнаването в западната част на района Кфар Сусех, потвърждават местни жители, както и представител на опозиционната Свободната сирийска армия.

В същото време армейски части, базирани в близост до сирийската столица, конфискуваха няколко тира по всяка вероятност, за да транспортират тежко въоръжение на алтернативно място, въпреки че не се наблюдава значително предвижване на военни транспортни средства, вероятно заради водещите се тежки сражения по главните магистрали.

#Сирия #ООН #Дамаск #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници